OVER Basi D (baas idee)

Basi D te Amsterdam bestaat sinds 2008 en staat voor innovatieve design. Onze expertise ligt bij 3D foam coating, bewerking en ontwerpen. Wij werken graag samen met experts en denken mee aan oplossingen. Door gebruik van ons netwerk, kunnen wij samen met u als klant een mooi product neer te zetten. Een product wat uniek is in zijn vorm, kleur en materiaal. Ons motto is dan ook; Basi D, make it yours...

Basi D maakt gebruik van een hoog kwaliteit foam met een waterdichte en watervaste HP coating, hier worden de lounge meubelen maar ook zitletters van gemaakt. Met foam zijn vele vormen mogelijk in 2 en 3D waardoor er veel vrijheid is in ontwerpen. De coating biedt hierin de mogelijkheid om het geheel elke kleur te geven maar ook bescherming en strakke afwerking. Door de coating lijkt het materiaal hard en stevig maar door het "rubber" op foam is het verrassend zacht. De coating kan ook worden toe gepast op ander materialen zodat het een bescherming geeft, mooie zachtere uitstraling of ervoor zorgt dat het één geheel wordt. Denk aan andere materialen zoals EPS piepschuim, hout, metaal, kurk maar ook stof.  De coating is makkelijk af te nemen en daardoor zeer geschikt voor buiten maar ook binnen gebruik. Ook voor hygiënische doeleinde zoals bedden, wachtruimtes of andere zit of lig elementen voor publieke ruimtes.
 

ONZE VISIE:

Onze visie is samen met u als klant een mooi product neer te zetten. Een product wat uniek is in vorm kleur of materiaal. Samenwerken met andere mensen of bedrijven en van iedereen zijn expertise gebruik maken. En netwerken om altijd de juiste persoon te bereiken en daarmee samen een mooi product te maken.
 

LOUNGE MEUBELEN:

De Basi D lounge tuinmeubelen lijken op het eerste gezicht van hard materiaal gemaakt te zijn, maar schijn bedriegt! De tuinmeubelen bestaan volledig uit hoge kwaliteit foam, voorzien van een unieke HG coating om het geheel waterdicht en afneembaar te maken. De tuinmeubelen of ook wel lounge units staan op 4 lage pootjes, die in zwart en wit verkrijgbaar zijn. De coating kan in elke RAL-kleur gekozen worden zonder meerprijs!

Elke lounge meubel neemt een vierkante meter plaats in en heeft een zithoogte van 32 cm. De pootjes zijn 5 cm hoog. De maximale hoogte van een lounge meubel met rugleuning is 68 cm. De lounge meubels zijn dus relatief laag, Ibiza style, maar daardoor heerst er bij het gebruik van een uitgebreide set altijd rust en ruimte. De lounge meubelen zijn licht van gewicht, waardoor ze gemakkelijk te verplaatsen en te verschuiven zijn maar stevig genoeg om te voorkomen dat ze van hun plaats schuiven, zeer geschikt dus voor dakterrassen. Het onderstel van de lounge meubels bestaan uit een MDF vochtwerend hout, waaraan de kunststof pootjes zijn bevestigd. Wij maken ook lounge meubels op maat, geheel persoonlijk voor uw eigen (dak)terras, balkon, tuin of patio.
 

MAATWERK:

Voor zakelijke ontwerpen of projecten op maat, denk aan (binnen) tuinen, wachtruimtes, hallen of ander publieke ruimtes waar meubels of zit objecten op maat moeten komen zijn wij altijd op zoek naar een samenwerking. Bent u ontwerper, (tuin)architect, bedrijf, winkel, of particulier en geïnteresseerd in het gebruik van de expertise van Basi D voor uw projecten? of wilt u dat wij een ontwerp voor u maken, meldt u zich dan via contact of mail uw gegevens naar info@basi-d.nl. Ook als het gaat om maatwerk en geheel nieuwe ontwerpen voor bijvoorbeeld reclame-uitingen, beurzen, televisie e.a. helpen wij u graag dat project tot een succes te maken.

 

HOE KUNT U BESTELLEN:
Bent u geïnteresseerd in het aanschaffen van de Basi D lounge meubelen, zitletters of één van de ander producten dan kunt u deze via het contact formulier of telefonisch bestellen. Nadat u van ons een offerte heeft ontvangen met eventueel een 3D tekening kunt u over gaat tot de betaling. Een bestelling is altijd op vooruitbetaling, 50% vooraf en 50% direct na levering (niet bij de chauffeur) dit kan per bank of Paypal. Wij hanteren een aanbetaling aangezien er een groot deel maatwerk is zoals de kleur of afwerking.

 

CONDITIES
Levertijd tussen de 4 á 6 weken na eerste betaling.
Betaling 50% bij opdracht, 50% bij levering (ivm eigen kleur keuze)
Garantie 12 maanden
Gratis verzenden boven besteding van 1000,- incl BTW binnen Nederland (m.u.v. de eilanden)
Alle prijzen op de website van Basi D zijn incl BTW 21%
Basi D levert ook in het buitenland, transportkosten worden doorberekend en gaan op aanvraag.

 

ONDERHOUD COATING en BESCHERMING

Hoe kunt u de lounge meubelen het best onderhouden. De lounge meubelen en andere opjecten van Basi D met de rubber coating kunnen gemakkelijk schoon gemaakt worden met een spons en lauw warm water. Regelmatig onderhouden en schoonmaken is zeker een must en raden wij dan ook zeker aan - het behoud van het product en gaat hierdoor vele malen langer mee. Ook kunt u er voor kiezen het product te beschermen met een beschemhoes - voor in het Najaar en Winter perioden als u de set toch niet gebruikt.
U kunt begrijpen dat "het weer" overal vat op heeft maar let ook op met kleurstoffen zoals wijn, koffie en thee. Als u deze niet snel weg haald trekt het in de coating.
Ook vogelpoep en zelfs sommige bladeren kunnen nare vlekken achter laten. Het ligt er uiteraard wel aan welke kleur u heeft.

De Spons die wij aanraden is te koop online of bij o.a een Action winkel:

M & H-24 Vuilgum spons wand, wonderspons, eenvoudig het vuil wegraderen 120x50x25 mm wit

  • De spons is slechts licht met water bevochtigd en reinigt bijna moeiteloos vetresten, sporen van kleurpotloden, wasmal- en viltstiften. Kan op maat worden geknipt.

  • Zonder reinigingsmiddelen worden ook kalkafzettingen, lijmresten, vastzittend vuil op kunststof en metalen oppervlakken, schimmelresten enz. verwijderd.

  • Voor alle soorten vuil en verontreinigingen in keuken, badkamer, woonruimtes, auto, boot, meubels, speelgoed, muren, deuren, computeraccessoires en nog veel meer.

  • Zo eenvoudig is het: de toverspons bevochtigen, over de vervuilde plaats vegen of met lichte druk wrijven, het vuil verdwijnt.

  • Niet-giftige melamine spons, niet brandbaar, ook geschikt voor mensen met een allergie. Professionele kwaliteit uit de industrie. Omdat de spons als een gum werkt, gebruikt hij zich af waardoor de reiniging tot stand komt. Kan naar wens worden gesneden. Eerst altijd op een onopvallende plaats testen.

Om de lounge set (of andere projecten) goed te beschermen tegen Het weer, vuil, bladeren, vogelpoep ed. adviseren wij om een hoes aan te schaffen.
In de herfst en winter perioden gebruikt u de lounge waarschijnlijk tocht niet of nauwelijks - dan is het beter om hem te beschermen en gaat uw set ook nog vele malen langer mee.


Wij hebben goede ervaring met www.bootzeil.nl waar u een beschermhoes geheel op maat kan laten maken en keuzen heeft uit diverse kleuren.

De lounge hoes op de afbeelding hieronder is op maat gemaakt (200 x 200) schuin aflopend met rits op de hoek en klik gespen voor de pootjes.

Kleur is: Toast - Lightyear
Eigenschappen doek: sterk en lichtgewicht, gecoat, schimmel- en bacteriewerend, kleurvast, waterdicht, eenvoudig te reinigen met zachte borstel en zeep, plakt niet/pilt niet/verhardt niet zoals bij veel minder kwalitatieve stoffen wel het geval is. Ook verkrijgbaar in grijs en zwart Lightyear

Prijs is op aanvraag en kunnen per set verschillend zijn. Hier is gekozen om van een L set een vierkant te maken. Prijs was 450 incl BTW. Actuele prijs op aanvraag.

lounge hoes Bootzeil.nl
Bootzeil lounge hoes tuinmeubelen
lounge set tuinhoes bescherming bootzeil.nl