BASI D Products

INNOVATIEVE DESIGN

Products by Basi D

loungeset Ibiza style

De Ibiza style lounge units van Basi D zijn royale tuinmeubels van één vierkante meter. Ze worden gemaakt van een zachte foam en behandeld met speciale HG coating voor een strakke uitstraling en waterdichtheid.

blow up letters - logo's

Zitletter.nl is een onderdeel van Basi D waarbij wij gebruik maken van EPS (piepschuim) om daarmee grote blow up letters en logo’s te maken om op te kunnen zitten of een manier om ergens GROOTS de aandacht op te vestigen.

join clips - toys

With JOIN CLIPS you can connect and play with your favorite wooden planks. Build and create the things you've always dreamed of.
connect your wood - create your world

nhow maquette RAI

In opdracht voor RAI Amsterdam heeft Basi D een maquette mogen maken van het hotel nhow, ontworpen door het Architectenbureau Oma van Rem Koolhaas. De maquette is van aluminium, 91 cm hoog en zo opgebouwd dat het door 1 persoon te vervoeren en op te bouwen is.

design lounge fauteuil

NEW! Deze relax fautail is geschikt voor binnen én buiten! Het frame is van staal en het binnengedeelte is geheel uit schuim, alles met onze stevige waterdichte coating. De coating droogd snel na regen en met de afwatering kan je altijd weer snel van de zon genieten.

the Puzzle House

Resulting out of a collaboration of Swiss and Danish architects HHF Architects and BIG-Bjarke Ingels group, the Puzzle House triggers social interaction as most elements need to be carried by more than one person to combine them to different settings.

Nieuws & BlogsJOIN CLIPS - Speelgoed & Hobby

Interview start up JOIN CLIPS

Mijn naam is Marc Kramps - zelfstandig industrieel vormgever in Amsterdam.

In 2008 ben ik begonnen met het ontwerpen en verkopen van lounge meubelen en zogenoemde blow up letters. Na diverse opdrachten van o.a. I Amsterdam, de RAI en de Woonbeurs kreeg ik een opdracht om foto’s en videofilms te maken van houten knikkerbanen voor een houten speelgoedmerk. Toen ik hiermee aan het werk was, kwam ik er achter dat hele grote bouwwerken niet stabiel genoeg waren (ik herkende deze frustratie ook nog van mijn zoon toen hij vroeger knikkerbanen maakte en steeds weer de plankjes moest recht leggen).

Na deze opdracht, ging meteen aan de slag met mijn ideeën over mogelijke oplossingen voor meer stabiliteit en zo bedacht ik clips om de plankjes vast te maken. Het begon met 1 clip - getekend in een 3D programma en geprint met een eigen 3D printer. Voor de lounge meubelen heb ik 12 verschillende modellen ontworpen die eindeloos aan elkaar geschakeld kunnen worden - en dit concept paste ik ook op het ontwerp van de clips toe. In totaal kwam ik op 20 verschillende clips die ik vervolgens teruggebracht naar 15 JOIN CLIPS.

Op een verjaardag kwam ik in gesprek met Algemeen Directeur Jan de Jonge van Heutink International en ik liet hem zien waarmee ik bezig was en hij was meteen heel enthousiast. Die maandag daarop zaten wij al bij Heutink NL in Rijssen met een compleet team om de JOIN CLIPS uit te werken. Zo ontstond de Educatieve houten kist met 15 opberg vakjes voor diverse JOIN CLIPS en werkkaarten met opdrachten die schoolkinderen kunnen maken met behulp van de bouwplankjes uit het klaslokaal. Heutink verkoopt al jaren bouwplankjes aan scholen en kinderopvang. De JOIN CLIPS waren hierop dus een hele mooie aanvulling. Heutink International pakte het groots aan en ging met de JOIN CLIPS op de Duitse beurs Spielwaremesse in Neurenberg 2019; - het werd een groot succes. De eerste aanvragen kwamen al uit Amerika, Duitsland, Noorwegen en uiteraard Heutink Nederland.

Omdat Heutink niet aan de detailhandel verkoopt, heb ik zelf een retail versie voor kinderen thuis ontworpen; deze is gelijk aan de educatieve editie van Heutink maar in plaats van werkkaarten zitten er bouwplankjes en een voorbeelden boekje in. Na het bezoeken van enkele groothandelaren in Nederland en België kwam ik uit bij Van Dijk Toys in Terschuur. Zij verkochten al jaren Kapla in Nederland en België en waren enthousiast om de JOIN CLIPS te verkopen aan retailer en ook online.

In 2020 gingen wij zelf naar de Spielwaremesse in Neurenberg met een eigen stand en ook dit keer was er weer heel veel belangstelling en aanvragen voor distributie. En hoewel de Corona crisis ook ons raakte, kregen wij zo ook enkele leveranciers in het buitenland.
Door Instagram, Tiktok, Twitter, LinkedIn en Facebook en de eigen website proberen we de bekendheid van van JOIN CLIPS te vergroten en dit slaat enorm aan. Hierin gaat wel veel tijd zitten in het nieuwe modellen bouwen, fotograferen en posten ervan maar is ook leuk om te doen.

Inmiddels zijn er van de educatieve variant twee soorten uitgebracht, namelijk een luxe kist en een kennismaking doosje. En bij de commerciële lijn is nu net een nieuwe Thuis editie uitgekomen met opberg - speelkleed met een mooie prijs van € 44,99. De luxe editie is € 79,99 en ligt dan toch in het hogere segment. Ook voor de commerciële thuis lijn is er een kennismaking editie van € 17,99 en tenslotte bieden wij het speelkleed ook los aan voor euro 14,99. Totaal dus vier producten.

Al met al is JOIN CLIPS in een korte tijd al een enorm mooi succes maar we zijn natuurlijk altijd blij als er nieuwe winkeliers zijn die ook ons product willen verkopen!

Website: www.joinclips.com Instagram: JOIN_CLIPS

Marc Kramps - 0651810797
Basi D - Studio NDSM / TT Neveritaweg 57 D-01 / 1033 WB Amsterdam

Basi D werkt o.a. samen met:

BIG

ROEL DESIGN

BULA OUTDOOR
www.bulaoutdoor.nl